Sjekk bildekkene før bilferien, det kan spare deg for mye problemer

bremseservice

Det er viktig å sjekke dekkene før du drar på en lengre bilferie. Dekkene er ekstremt viktige for å gi bilen sin sikkerhet når du kjører. Dårlige dekk kan føre til ulykker, mye ekstra kostnader og potensielt en ødelagt ferie. Det kan være et stort problem hvis du har bestilt hotell underveis ned til sluttdestinasjonen og blir sittende fast i noen dager på et sted å fikse bilen eller må leie en bil for en del av ferien. Dette kan gjøre en bilferie veldig dyr hvis du ikke har god reiseforsikring som kan dekke kostnadene.

En bil bør helst ha en grundig bilservice før du reiser eller i det minste gjøre en tilstandsrapport, hvor de kan sjekke bilens tilstand. Det er viktig å vite at bilens bremser fungerer som de skal, slik at du har god bremseevne og ikke trenger bremseservice. I tillegg til bremsene, må både bildekk og støtdempere kontrolleres. Støtdempere skal kunne dempe gynging og ta tunge støt og skyve dekkene mot veien. Hvis spjeldene ikke fungerer som de skal, har du lengre bremselengde og dårligere grep kombinert med dårlig kjørekomfort.

At bilen går i stykker på vei til et feriemål, er noe av det som bare ikke må skje. Hele familien i bilen, og alle lengter etter å komme, slik at de kan nyte ferien. Det kan være en marerittferie hvis du ikke slår opp. Det kan også være veldig dyrt, selv om forsikringen dekker noen kostnader, så du må ofte betale for den først og vente på at den kommer tilbake. Dette kan føre til at folk taper penger som følge av kontantstrømproblemer.

Den beste turen er vanligvis en veldig godt planlagt tur, med forberedelser til det du vil se underveis og hvilke steder som kan være gode å bo på. Du må imidlertid sørge for at du har litt rom for uforutsette hendelser, samt en god backup-plan i tilfelle noe skulle skje. Det er veldig enkelt i dag å bestille hotell via en app, så du ikke trenger å forhåndsbestille hele turen, men du kan ta det litt som det kommer, og hvis du vil være en ekstra dag underveis, bør du kunne gjøre det.

Hvis alt går an, vil kanskje bilen være et alternativ en annen sommer også. En fordel er at du kan ta med mer bagasje og ta med deg mer hjem. Du kan stoppe flere steder underveis og kjøpe suvenirer, mat og vin. Siden øl- og vinprisene er mye lavere i utlandet, kan det lønne seg å kjøpe noen måneders forbruk hos dem, noe som fører til fremtidige besparelser. Sørg for å sjekke dekkets lufttrykk under kjøreturen, da en tung bil kan forårsake feil lufttrykk. Feil lufttrykk fører til økt rullemotstand, noe som kan gjøre reisen din dyrere gjennom høyere drivstofforbruk og dekkslitasje.

For mer informasjon om bildekk og service før en lang reise, besøk: https://vianor.no/

 

Scroll to Top