Vähemmän ajoa COVID-19: n takia ei vähennä huoltotarvetta

auton kuntotarkastus

Viime kuukausina monet ihmiset ovat päättäneet pysyä kotona välttääkseen tartuntaa, ja ihmiset ovat ajaneet vähemmän kilometrejä, mutta auto tarvitsee aina huoltoa. Autoja ei ole tehty seisomaan, joten pidempi seisonta voi lisätä huoltotarvetta. Jos sinulla on tulossa pian autonhuolto, voit yrittää ottaa sen vähän aikaisemmin. Kannattaa myös suorittaa auton kuntotarkastus, jotta tiedät että tärkeät osat ovat pysyneet kunnossa ja auto on turvallinen

He käyvät auton läpi ja tarkastavat tarvitseeko se mitään huoltoa. He tarkastavat jarrut, renkaat, iskunvaimentimet, öljyt ja muut tärkeät komponentit. Renkaat tarvitsevat renkaiden huoltoa. Renkaidenvaihto tehdään keväällä, mutta tarkista myös, että kesärenkaissa on riittävästi ilmaa, että kuviosyvyys on riittävä ja että ne ovat hyvässä kunnossa. Jos ei ole, sinun pitäisi korjata se. Jarrut tarvitsevat jarruhuollon, jossa ne käydään läpi ja katsotaan tarvitseeko sinun vaihtaa mitään osia.

Jos autossa on jotain, joka tarvitsee korjaamista, saat sen selville ja voit varata ajan ongelmien korjaamiseksi. On tärkeää, että kaikki toimii kunnolla, jotta voit ajaa turvallisesti. Se ei ole koskaan vain yksi asia, mutta kaiken täytyy toimia yhdessä. Jos jossain on ongelmia, se voi levitä ja vaurioittaa muita tärkeitä osia. Tällöin saat erittäin korkeat korjauskustannukset. Paljon olisit voinut välttää, jos auto olisi huollettu huolellisesti ja säännöllisesti. Olisi outoa tehdä niin paljon turvatoimenpiteitä suojautuaksesi Covid-19: ltä, mutta samalla ajat autolla, jolla se ei ole turvallista.

Monet, jotka ovat istuneet sisätiloissa ja päättäneet työskennellä kotona, eivät myöskään ole ajaneet vähään aikaan, joten he voivat olla hieman ruosteessa tienpäällä. Joten aja hitaasti ja turvallisesti. Jos sinulla ei ole aikaa huoltaa autoa, varmista edes, että renkaasi ovat kunnossa. Tarvitset hyvät kesärenkaat. Märkäpito on kesällä erittäin tärkeätä, ja jos tarvitset uusia autonrenkaita, on kätevä käyttää EU-rengasmerkintöjä löytääksesi renkaat, joilla on hyvä märkäpito ja alhainen vierintävastus. Alhainen vierintävastus aiheuttaa renkaiden hitaamman kulumisen ja matalamman polttoaineenkulutuksen. Se voi säästää kustannuksia ja parantaa turvallisuutta ajon aikana. Märkäpito on tärkeää, koska se määrittää jarrutusmatkanne ajaessasi märällä tiellä.

Kesällä on varmasti rankkasateita mikä tarkoittaa, että voit helposti joutua vesiliirtoon, jos sinulla ei ole hyviä renkaita. Osta renkaat, jotka estävät vesiliirtoa ja joilla on hyvä pito märillä teillä. Vesiliirto on suurin syy onnettomuuksiin kun sataa.

Lisätietoja pitkään poissa käytöstä olleen autonhuollosta, käy osoitteessa https://vianor.fi/

 

Scroll to Top