Mindre kjøring på grunn av COVID-19 reduserer ikke behovet for service

støtdempere

Selv om mange har kjørt de siste månedene pga. at mange mennesker har valgt å være hjemme for å unngå å bli smittet, folk har kjørt mindre kilometer, men en bil trenger alltid service. Biler er ikke laget til å stå stille, så et lengre opphold kan øke behovet for service. Hvis du har en bilservice som kommer snart, kan det være lurt å prøve å ta det litt tidlig. Det kan også være verdt å gjøre en kondisjonstest slik at du kan få undersøkt noen viktige deler av bilen.

De vil gå gjennom og gå gjennom bilen for å se om noe trenger service. De kontrollerer bremser, dekk, støtdempere, olje og andre viktige komponenter. Dekk trenger dekkservice både når det gjelder å gjøre dekkskiftet til sommeren, men sjekk også at sommerdekkene har nok luft, at mønsterdybden er tilstrekkelig og at de er i god stand. Hvis ikke, bør du fikse det. Bremsene trenger sin bremseservice, hvor de går gjennom og ser om du trenger å skifte ut deler.

Hvis bilen ikke har noe som må repareres, vet du om den og kan bestille tid for å fikse problemer. Det er viktig at alt fungerer som det skal for at du skal kjøre trygt. Det er aldri bare en ting, men alt må jobbe sammen. Hvis du har problemer med et stativ, kan det spre seg og skade andre viktige deler. Dette er når du får veldig høye reparasjonskostnader. Mye du kunne ha unngått hvis bilen hadde blitt grundig reparert og regelmessig. Det ville være unødvendig å ta så mye sikkerhetstiltak for å beskytte deg mot Covid-19, men da risikerer du å kjøre bil som ikke er trygg å kjøre.

Mange som har sittet inne og har valgt å jobbe hjemmefra har heller ikke kjørt på en stund, så de kan være litt uvanlige til å kjøre igjen. Så kjør sakte og trygt. Hvis du ikke har tid til å utføre service på bilen, må du sørge for at dekkene er i god stand. Du trenger gode sommerdekk for å møte sommeren. Om sommeren er våte grep veldig viktig, og hvis du trenger nye bildekk er det en fordel å bruke EU-dekkmerking for å finne dekk som har godt vått grep og lav rullemotstand. Den lave rullemotstanden gjør at dekkene slites saktere og drivstofforbruket er lite. Det kan spare kostnader og bidra til høyere sikkerhet når du kjører. Det våte grepet er viktig, da det avgjør bremseavstanden din når du kjører på vått grunn.

Om sommeren vil du sikkert ha noen kraftige regnbyger, noe som betyr at du lett kan få vannplaning hvis du ikke har gode dekk. Kjøp dekk som er flinke til å forhindre vannutjevning og har godt grep på våte veier. Vannplaning er den største grunnen til ulykker når det regner.

For mer informasjon om biltjenester etter at du ikke har brukt bilen på lenge, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top