Använd en däckväljare för att hitta rätt däck till ditt fordon

215/65R16 sommardäck

Några av de stora däcktillverkarna gör det enkelt att hitta rätt däck till ditt fordon eftersom de låter dig söka baserat på antingen biltillverkaren, år, modell och motorstorlek för att säkerställa att du har ett däck som rekommenderas för dess användning. Detta är också viktigt om du har en elektrisk eller hybrid eftersom inte alla däck rekommenderas för användning på dessa.

Du kan också söka baserat på dina däckmått, så att du anger bredd, höjd och fälgstorlek och du får de olika sommardäcken, vinterdäcken och alla väderdäcken som finns tillgängliga för den dimensionen. Du kan också se vad som är de dubbfria och vilka dubbade alternativ du har. Du kan naturligtvis bara googla för t.ex. 215/65R16 sommardäck för att hitta tillgängliga sommardäck för den dimensionen. Detta sparar tid genom att inte titta på däckalternativ som inte är tillgängliga i din önskade dimension.

Att hitta rätt dimension för din bil är naturligtvis bara ett steg i däckvalsprocessen, då måste du se till att dessa däck är av hög kvalitet och har tillräcklig prestanda och säkerhet du vill ha för ditt fordon. Det finns några olika sätt att komma till det steget, ett är att använda EU-märkningen som är obligatorisk för alla däck som säljs inom EU. Där kan du se hur de presterar med tre viktiga egenskaper, som inte är de enda att ta hänsyn till, men de gör ett bra jobb för att vägleda dig när du väljer mellan några få alternativ.

De listade egenskaperna är våtgrepp, däckbrus och rullmotstånd, vilket indikerar bränsleförbrukning. Rullmotståndet tenderar att vara högre för billigare däck, vilket är en god anledning till att undvika lägre kvalitet och billigare däck eftersom du måste betala för det på lång sikt av högre bränsleförbrukning, högre däckslitage och högre koldioxidutsläpp. Det våta greppet kommer att avgöra säkerheten för sommardäck och är inte indikativ för hur bra vinterdäck är, eftersom du här måste känna till snö och isgrepp. Däckbruset är viktigt och kan påverka din körkomfort negativt, särskilt för ett elektriskt eller hybridfordon.

Utöver informationen ovan rekommenderas att du också kontrollerar olika däcktester som utförs av bilorganisationer eller biltidningar. Detta är viktigt för vinterdäcken, eftersom EU: s däckmärkning inte ger tillräcklig eller tillräcklig information om hur bra de fungerar. För alla väderdäck måste du också utvärdera hur bra de kan klara sig under vinterförhållanden, det vill säga om du tänker använda dem under vinterförhållanden. Eftersom alla väderdäck kan användas året runt, erbjuder de mycket övertygelse och ökad säkerhet eftersom du alltid har däck på ditt fordon som är säkra att köra med i alla väderförhållanden.

För mer information om hur du använder en däckväljare för att hitta rätt däckdimension för ditt fordon, besök: https://www.nokiantyres.se/

Scroll to Top