Å kjøpe dekk basert på dekkfakta er alltid bedre

 

sommerdekk.

Når du kjøper dekk er det ikke alltid så interessant, og mange mennesker ser ikke mye forskjell i å kjøpe ett dekk sammenlignet med et annet og ser vanligvis på kostnadene, eller de velger et merke de kjenner igjen. Det er veldig viktig å vite dimensjonene til dekkene dine, slik at du velger dekk som har dimensjonene som er beregnet på bilen din. Du kan søke på nettet etter dekkene du leter etter ved hjelp av dimensjoner, så hvis du leter etter dekk av typen 205/55/16 sommerdekk eller 225/50/17 sommerdekk til en SUV, bør du kunne finne passende alternativer med et enkelt internett-søk.

Bruk alle tilgjengelige dekkfakta for å gjøre et godt informert valg, enten du leter etter vinter- eller sommerdekk. Feil dimensjon på dekket gjør at bilen ikke oppfører seg som planlagt og kan være vanskeligere å kontrollere i kurver og filendringer. Det er derfor viktig å følge dimensjonen som er anbefalt i bilens håndbok. Du kan også lese hva som er på ditt nåværende dekk for å kjøpe den samme dimensjonen.

Fordi dekkene ser like ut, så hvis du ikke forstår forskjellene mellom forskjellige dekk, blir dekkvalget vanskelig. Dekk er bygd opp med flere forskjellige lag, og det er mange forskjellige materialer som brukes til å lage et dekk. Et dekk av høy kvalitet bruker vanligvis bedre råvarer og har testet dekk i lang tid for å optimalisere egenskapene. Den høye kvaliteten på gode dekk gir bedre egenskaper enn billigere dekk som bruker billigere råvarer. Funksjoner som dekk bruker tid, som er hvor lenge dekkene varer før de slites. Dekk av høy kvalitet har en tendens til å holde mye lavere, fordi deres lave rullemotstand betyr at de ikke slites like raskt. Den lave rullemotstanden fører også til lavere drivstofforbruk. Både økt slitasje og drivstofforbruk gjør at besparelser som gjøres ved kjøp av dekk raskt spiser opp og dekk blir et mye dyrere alternativ i stedet.

I tillegg til dekkets påvirkning har vedlikehold og kjøring også en stor innvirkning på dekket og dermed bilens sikkerhet. Dekk må vedlikeholdes, og du må sørge for at dekktrykket er hva det skal være. Dekktrykket må sjekkes regelmessig da trykket varierer med temperaturen. Lavt dekktrykk fører til økt slitasje og høyere drivstofforbruk. Din kjørestil kan også føre til høyere slitasje og drivstofforbruk, der en stille kjørestil foretrekkes sammenlignet med en aggressiv stil som inkluderer veldig avrivningsstarter og rask bremsing.

EUs dekkmerking har gjort det lettere å velge dekk basert på rullemotstand, ettersom det er en av de tre faktorene som vises på den nye merkingen for å lette dekk-sammenligning. de to andre er dekkstøy og vått grep, som påvirker henholdsvis kjørekomfort og kjøresikkerhet. Det er bra å velge dekk i henhold til kriteriene som er viktigst for deg, og deretter kombinere de med EU-er på dekkmerking for å gjøre et optimalt valg for din bil og din kjørestil.

For mer informasjon om nye dekk og relevante dekkfakta, besøk: https://vianor.no/

Scroll to Top