Dags Att Leta Efter Sommardäck

sommardäck

Denna tid på året letar de flesta efter nya sommardäck, eftersom de märker att deras sommardäck som ska monteras inte är i tillräckligt bra skick. Det finns emellertid också vissa människor som vill byta ut vinterdäcken när de kommer till slutet av säsongen. Anledningen till detta är att det inte finns något behov av att förvara en uppsättning slitna däck, vilket ofta är fallet, eftersom fälgen kommer att hållas under vintersäsongen, så det är meningsfullt att redan nu köpa en ny uppsättning vinterdäck.

Om du köper en ny uppsättning däck från en däckverkstad som byter däck kan de passa dem på dina fälgar och sedan lagra dem åt dig. De kan också bortskaffa begagnade däck och återvinna även balansvikterna. De kommer också att balansera de nya däcken så att de kan balansera alla sidokrafter. Detta sparar mycket problem när vintern kommer, eftersom du redan har nya däck för säsongen. Du behöver bara oroa dig för att få tidtagningen korrekt, så att du har vinterdäcken monterade innan snön anländer.

Du bör också överväga om du är bättre och säkrare genom att byta de aktuella sommardäcken till en ny uppsättning, eftersom du kommer att förbättra säkerhetsprestandan. Om slitbanans mönsterdjup är under 4 mm bör du omedelbart byta till en ny uppsättning däck. Viktig säkerhetsprestanda som bromsavstånd och förebyggande av vattenplaning börjar drastiskt minska när du når denna tröskel. Detta är det främsta skälet till att det är viktigt att mäta och hålla reda på slitbanans djup över tid. Du måste också rotera däcken så att slitaget blir jämnt mellan bak- och främre däck. Det är också viktigt att inse att slitaget är högre för elbilar på grund av högre vikt och vridmoment, så att de kommer att kräva en mer frekvent rotation. Om du växlar mellan vinter- och sommardäck kanske inte denna tidpunkt för att rotera däcken tillräckligt. Det är också viktigt att välja däck som rekommenderas för användning med elektriska fordon, eftersom du behöver mer slitstarka däck.

När du köper nya sommardäck har du några bra hjälpkällor. Du har mycket online-resurser, men du har också EU-däckmärkning. EU: s däckmärkning lanserades så att det skulle underlätta urvalsprocessen, eftersom du har tre olika egenskaper att jämföra mellan. Du har rullmotståndet som visar bränsleeffektiviteten men tenderar också att påverka slitaget. Du har det våta greppet, som visar bromsavståndet på våta vägar, vilket indikerar säkerheten och slutligen däckbruset, vilket är viktigt för körkomforten. Dessa bör hjälpa och vägleda dig för att göra ett bättre informerat däckval.

För mer information om uppgiften att köpa nya sommar- eller vinterdäck, besök: https://www.nokiantyres.se/

Scroll to Top