Aika vaihtaa kesärenkaisiin!

 talvirenkaat

Nyt kun talvi alkaa olla ohi, on aika vaihtaa talvirenkaat kesärenkaisiin. Renkaiden asennus ei ole teknisesti vaikeaa, ja suurinosa ihmisistä onnistuu tekemään vaihdon itse, vaikka heillä olisi vain auton mukana toimitettu väliaikainen tunkki. Auton mukana tulee aina tunkki ja työkalut, jotta voit asentaa vararenkaan, jos se sattuu puhkeamaan. Nämä työkalut eivät yleensä ole parasta laatua, mutta toimii kuitenkin väliaikaisesti.

Nämä työkalut eivät ole, kuten totesin, parhaita, mutta voit kuitenkin niillä tehdä sen vaihdon. En kuitenkaan suosittelisi vaihtamaan renkaita näillä työkaluilla. Renkaat ovat tarkastettava huolellisesti ennen autoon asettamista. Renkaiden tulee olla ehjiä ja niiden kuvion syvyys on oltava yli 4 mm. Niiden on oltava myös tasapainossa, jotta autoa voidaan ajaa tasaisesti. Silloin on tietenkin erittäin tärkeää, että pyörät kiinnitetään oikein. Huonoilla työkaluilla voi olla vaikea saada pyörä istumaan 100% oikein. Pultit voivat myös helposti vaurioitua huonoilla työkaluilla, kun ne kiinnitetään. Kuluneet pultit voivat olla vaikeita kiinnittää uudelleen

Jos teet vaihdon itse, irrota talvirenkaat ja pese pois kaikki suola ja lika ja kirjoita ylös, mikä sijainti niillä oli autossa. Tämä tehdään niin, että voit kierrättää renkaita tulevana syksynä, kun ne täytyy asentaa uudelleen. Kesärenkaita tulisi myös kierrättää, eli laita taakse vasemmalla merkityt renkaat vasemmalle eteen. Tällä tavalla tasoitat kulumista eri renkaiden välillä niin, että voit vaihtaa kaikki neljä rengasta samanaikaisesti uusiin. On tärkeää yrittää ostaa täysi rengassarja kun ostat uudet renkaat, koska silloin autoa on helpompi hallita ja se toimii paremmin.

Kesärenkaat tulee asentaa, kun luulet, että talvinen sää ei enää palaa. Jos sinulla on autossasi nastarenkaat, vaihto on tehtävä aikaisemmin, koska nastarenkaiden käytöllä on yleensä päivämäärärajoitukset. Kitkarenkailla ei ole päivämäärärajaa, mutta sinun pitäisi silti vaihtaa ne pois heti, kun se on turvallista tehdä. Talvirenkaat kuluvat nopeammin lämpimällä säällä, mikä heikentää renkaan ominaisuuksia lumella.

Jos huomaat epätasaista kulumisen renkaan pinnalla, voi olla syytä viedä rengas rengashuoltoon, jossa rengaspaja voi tutkia sen ja yrittää korjata ongelman. Syynä voi olla jousitus, tasapainotus tai huonot iskunvaimentimet. On tärkeää, että kaikki osat toimivat oikein ja että ne edistävät turvallista ajamista. Nastarenkaiden osalta on myös tärkeää tarkistaa nastojen ulkonäkö ja onko ne edelleen paikoillaan. JOS olet kadottanut liian monta nastaa, voi olla syytä investoida uuteen sarjaan, koska ne eivät enää anna parasta pitoa jäällä.

Lisätietoja renkaiden vaihtamisesta on osoitteessa  https://vianor.fi/

Scroll to Top