Tarkista auton renkaat ennen autolomaa, se voi säästää monelta ongelmalta

jarruhuoltoa

On tärkeää tarkistaa renkaat ennen lähtöä pidemmälle autolomalle. Renkaat ovat erittäin tärkeitä, jotta autolla on riittävä turvallisuus ajon aikana. Huonot renkaat voivat johtaa onnettomuuksiin, lisätä paljon ylimääräisiä kustannuksia ja mahdollisesti pilata loman. Se voi olla suuri ongelma, jos olet jo varannut hotellin matkasi lopulliseen määränpäähän ja jumiudut muutamaksi päiväksi paikkaan, jossa korjaat auton tai joudut vuokraamaan auton päästäksesi perille. Tämä voi tehdä autolomasta erittäin kalliin, jos sinulla ei ole hyvää matkavakuutusta, joka kattaa kustannukset.

Autoon tulisi mieluiten suorittaa perusteellinen autohuolto ennen lähtöä tai ainakin tehdä kuntotesti, jossa he voivat tarkistaa auton kunnon. On tärkeää tietää, että auton jarrut toimivat oikein, jotta sinulla on hyvä jarrutuskyky etkä tarvitse jarruhuoltoa. Jarrujen lisäksi on tarkistettava sekä auton renkaat että iskunvaimentimet. Iskunvaimentimien tulisi kyetä vaimentamaan heilumista ja ottamaan vastaan raskaita töyssyjä ja työntämään renkaita tien pintaan. Jos iskunvaimentimet eivät toimi kunnolla, sinulla on pidempi jarrutusmatka ja huonompi pito yhdistettynä huonompaan ajomukavuuteen.

Se, että auto hajoaa matkalla lomakohteeseen, on yksi niistä asioista, jota vain ei saisi tapahtua. Koko perhe autossa ja kaikki kaipaavat perille pääsyä, jotta he voivat nauttia lomasta. Se voi olla painajaismainen loma, jos et valmistaudu. Se voi olla myös erittäin kallista, vaikka vakuutus kattaa joitain kustannuksia, joudut usein maksamaan siitä ensin ja odottamaan rahojen palautumista. Tämä voi johtaa siihen, että ihmiset menettävät rahaa kassavirtaongelmien seurauksena.

Paras matka on yleensä erittäin hyvin suunniteltu matka, jossa valmistautuu siihen, mitä haluaa nähdä matkalla ja missä paikoissa on hyvä yöpyä. Sinun on kuitenkin varmistettava, että sinulla on tilaa odottamattomille tapahtumille sekä hyvä varasuunnitelma, jos jotain tapahtuu. Nykyään on erittäin helppo varata hotelli sovelluksen kautta, joten sinun ei tarvitse varata koko matkaa etukäteen, mutta voit ottaa sen vähän sellaisena kuin se tulee ja jos haluat yöpyä ylimääräisen päivän matkan varrella, sinun pitäisi pystyä tekemään niin.

Jos kaikki sujuu niinkuin pitää, ehkä auto on vaihtoehto myös toisena kesänä. Yksi etu on, että voit kuljettaa enemmän matkalaukkuja ja tuoda enemmän tavaraa mukanasi kotiin. Voit pysähtyä monissa paikoissa matkan varrella ja ostaa matkamuistoja, ruokaa ja viiniä. Koska oluen ja viinin hinnat ovat ulkomailla huomattavasti alhaisempia, voi olla syytä ostaa muutaman kuukauden satsi kerralla, mikä säästää rahaa tulevaisuudessa. Tarkista renkaiden ilmanpaine matkan aikana, koska raskas auto voi aiheuttaa väärän ilmanpaineen. Väärä ilmanpaine johtaa lisääntyneeseen vierintävastukseen, mikä voi tehdä matkasi kalliimmaksi suuremman polttoaineenkulutuksen ja renkaiden kulumisen vuoksi.

Lisätietoja auton renkaista ja huollosta ennen pitkää matkaa osoitteessa: https://vianor.fi/

Scroll to Top